
Anne De Cock
klinisch psychologe
Ken jij ook soms het gevoel…
• overspoeld te worden door angst, wanhoop, verdriet, twijfel, sleur, … ?
• doelloos rond te dobberen op de stroom van het leven ?
• niet meer te weten wie je echt bent of wat je echt wilt in het leven ?
Weet dan dat een gesprek bij de psycholoog op dat moment in je leven houvast en verheldering kan bieden.
In een sfeer van vertrouwelijkheid en respect voor wie je bent, verkennen we de struikelblokken in je leven en de sterktes in je persoonlijkheid om zo op eigen kracht weer verder te kunnen.
Beschouw je psycholoog als een vriendelijk iemand die naar je wil luisteren zonder vooroordelen of zonder je te bekritiseren.
Het is iemand die je zal begeleiden in je zoektocht naar je nieuwe ik. Zij kan je helpen opnieuw je zelfvertrouwen op te bouwen, je omgang met anderen te herkaderen en je leren om minder streng voor jezelf te zijn.
Als psycholoog is ze ook ideaal geplaatst om je te leren omgaan met stress, een van de voornaamste oorzaken van depressies.
Mevrouw De Cock werkt onafhankelijk van onze praktijk dit wil zeggen dat zij uiteraard ook patiënten uit andere huisartsenpraktijken verwelkomt. Na het consult rapporteert zij naar de betrokken huisarts, dit in samenspraak met de patiënt.
Anne De Cock is bereikbaar op telefoonnummer 0468/16.99.65.

Caroline Roosen
logopediste
Logopedie houdt zich bezig met preventie, onderzoek, behandeling van stoornissen en beperkingen op gebied van spraak, taal en stem.
Waarmee kan een logopediste u helpen ?
Spraakstoornis:
* Articulatiestoornis/ Afwijkend mondgedrag/ Motorische stoornis/ Stotteren.
Taalstoornis: taalontwikkeling verloopt volgens een bepaald patroon. Bij een aantal kinderen kent deze ontwikkeling een vertraagd of afwijkend verloop.
Lees-, schrijf- en rekenstoornis: dyslexie, dysorthografie, dyscalculie vinden hun oorsprong in tekorten in het taalvermogen van het kind, terwijl er sprake is van een normale intelligentie. Het kind heeft dan problemen met het omzetten van de gesproken taal in geschreven taal (spellen). Maar ook het omzetten van schrijftaal naar spraak (lezen) verloopt moeilijk.
Bij rekenstoornissen is er sprake van een achterstand voor specifieke rekenvaardigheden.
Neurologische taalstoornis: afasie is een verworven taalstoornis (na een beroerte of trauma). Iemand met afasie verliest door hersenletsel zijn vermogen om taal te begrijpen en/of te gebruiken. Ook lezen en schrijven kunnen aangetast zijn.
Stemstoornis: heesheid of stemverlies kunnen zowel een organische als een functionele oorzaak hebben. Tot de organische oorzaken rekenen we vb. stemplooiverlamming en strottenhoofdkanker. De functionele oorzaken zijn verkeerd stemgebruik (foutieve stemtechniek) of stemmisbruik (vb. veel roepen).
Caroline Roosen is telefonisch bereikbaar op 0474/20.34.04.